Avertizări Avertizări

Înapoi

8 județe din țară sub atenționare de Cod Galben

În cursul zilei de astăzi, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis o atenționare hidrologică de Cod Galben, care intră în vigoare începând de mâine, ora 6:00 și este valabilă până la miezul nopții.

Conform situației hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale în județele Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vrancea, Vaslui Galaţi şi Botoşani.

 Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Bacău, Iaşi şi Vaslui.

Conform procedurii de codificare a informărilor, atenționărilor și avertizărilor hidrologice care se emit în cazul producerii de fenomene hidrologice periculoase la scară națională sau regională din 10.09.2012, Codul Galben  atrage atenția asupra riscului de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.