Avertizări Avertizări

Atenționare hidrologică de Cod Galben pentru 6 bazine hidrografice

În urma prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis o atenționare hidrologică de Cod Galben, care este valabilă începând de astăzi, ora 14:00, până mâine dimineață, ora 08:00.
Sunt vizate bazinele hidrografice: Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret şi Bahlui, unde se pot produce creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare astăzi, între orele 16:00 şi 22:00, pe unele râuri mici din judeţele: Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Iaşi şi Vaslui.
COD GALBEN: Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri