Înapoi

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 3 DIN 17.09.2021

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 17.09.2021

Ora: 23:35

Numărul mesajului: 3

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Harghita, Mureș.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – bazin amonte S.H. Glodeni

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 17.09.2021 ora 23:45 – 18.09.2021 ora 08:00

       Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Mureș – bazin amonte S.H. Glodeni, judeţele: Harghita, Mureș.

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

        Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Intocmit,

Georgiana Ban

 

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA