Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 12.12.2021

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 12.12.2021

Ora: 06:40

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Brașov, Covasna.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

 

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Tărlung – bazin amonte Ac. Săcele și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Săcele

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 12.12.2021 ora 06:50 – 12.12.2021 ora 14:00

 

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Tărlung – bazin amonte Ac. Săcele și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Săcele, județele: Brașov și Covasna.

 

       

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Întocmit,

Andreea TUDORACHE

 

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă