Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 14.05.2022

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 14.05.2022

Ora: 15:30

Numărul mesajului: 2

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Buzău – Ialomița, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Dâmbovița și Prahova.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte  severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Ialomița - afluenții de stânga aferenți sectorului aval Ac. Bolboci – amonte S.H. Băleni

Cricovul Dulce – bazin amonte S.H. Moreni

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 14.05.2022 ora 15:35 – 14.05.2022 ora 24:00

COD PORTOCALIU

           Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița - afluenții de stânga aferenți sectorului aval Ac. Bolboci – amonte S.H. Băleni și Cricovul Dulce – bazin amonte S.H. Moreni, județele: Dâmbovița și Prahova.

           Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cricovul Dulce – bazin amonte S.H. Moreni. 

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."

Întocmit,

Ing. Andreea CUTEANU

 

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă