Avertizări Avertizări

Mai multe județe din țară sub incidența Codului Galben, până mâine dimineață

În cursul acestei dimineți, I.N.H.G.A. a emis o  atenționare hidrologică de Cod Galben, care intră in vigoare începând de astăzi, ora 12:00, și este valabilă până mâine dimineață, ora 08:00.
În acest context vor fi afectate următoarele bazine hidrografice: Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret și Jijia, unde se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare astăzi între orele 16:00 si 22:00, pe unele râuri mici din judeţele: Neamţ, Bacău, Botoşani, Iaşi, Harghita, Covasna şi Vrancea.
COD GALBEN: Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri