Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Jiului, Oltețului, Vedei, Ialomiței, Buzăului și Bârladului unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul inferior al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vedei, Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în general staționare.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+15)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domanești (400+35)-jud. SM și Berveni (490+5)-jud. SM (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din Moldova și estul Transilvaniei vor fi în extindere și intensificare, iar cele existente pe râurile din Maramureș și nordul Transilvaniei se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 02.12.2020 ora 07.00 – 03.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Negru, Crișului Alb și Mureșului unde vor fi în ușoară scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe râurile din nordul și centrul țării vor fi în intensificare și ușoară extindere, iar pe cele existente izolat, pe râurile din zonele de deal și munte din sud – vestul și sud – estul țării, se vor menține fără modificări importante.
Se vor menține curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din bazinul Someșului Mare și din  bazinele superioare ale Mureșului și Bistriței (afluent al Siretului).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți