Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.01.2021 ora 07.00 – 22.01.2021 ora 07.00

 
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeş, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării. Pe râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Crișuri, cursul Someșului și cursul mijlociu și inferior al Mureșului debitele vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în diminuare și restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 03.01.2021 ora 07.00 – 04.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Arieșului, bazinule superioare ale Timişului şi Jiului, pe afluenții Someșului Mic și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, bazinul mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței, pe afluenții Prutului și cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte vor fi în general în scădere.
Datorită precipitațiilor lichide, slabe cantitativ, prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă se mai pot produce creșteri ușoare, izolate, de debite pe unele râuri mici din bazinele Buzău, Trotuș și Bistrița.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele superioare ale Bistriței şi Moldovei se vor menține fără modificări importante.
Pe râul Tur, ca urmare a deversărilor controlate pe sectorul îndiguit, nivelurile se vor situa peste:
COTA DE INUNDAȚIE la stația hidrometrică Micula (310+25) - jud. SM ;
COTA DE ATENȚIE la stația hidrometrică Turulung (360+5) - jud. SM.


Noutăți Noutăți