Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului,  unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.10.2022 ora 07.00 – 14.10.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna unde vor fi în scădere și cursurile inferioare ale Crișului Alb și Arieșului unde vor fi în ușoară creștere datorită propagării.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, din Moldova, iar pe cele din Banat și Transilvania sunt posibile și scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, cu formarea de viituri rapide cu efecte, izolate, de inundații locale pe unele râuri mici, unde se pot depăși și atinge COTELE DE ATENȚIE, datorită precipitațiilor prognozate, mai insemnate cantitativ în sud – vestul și centrul țării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri