Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului,  unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.11.2022 ora 07.00 – 20.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Jiu, bazinul superior și mijlociu al Oltului și numai prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Repede, Crișului Negru, Sucevei, Moldovei, Bistriței, Trotușului, cursurile inferioare ale Turului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului și cursul superior al Prutului. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Bârlad, pe afluenții Prutului,  Oltului inferior și pe râurile din Dobrogea debitele vor fi staționare, iar pe celelalte în general în scădere.
În partea a doua a intervalului de prognoză, datorită precipitațiilor, mai însemnate cantitativ, prognozate și propagării se pot produce creşteri importante de niveluri şi debite cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din Crişana, Banat și Oltenia.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 75 din 19.11.2022 începând cu ora 23:00. 

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri