Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului,  unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.11.2022 ora 07.00 – 21.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Crișurilor și bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri mai însemnate de niveluri și debite cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din jumătatea de sud a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, mai însemnate cantitativ.
Se menține în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 75 din 19.11.2022.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI, G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri