Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.09.2020 ora 07.00 – 20.09.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul superior și mijlociu al Someșului și cursul inferior al Mureșului, unde vor fi în creștere prin propagare. Pe cursul inferior al Someșului, debitele vor fi în ușoară scădere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.07.2020 ora 07.00 – 22.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, cursul Someșului, cursurile mijlocii și inferioare ale Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Siretului, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bistriței, Moldovei și Sucevei, cursurile inferioare al Jiului, Ialomiței și cursurile superioare al Oltului și Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, şi creşteri de niveluri şi debite cu, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din nordul, centrul și nord-vestul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată, cu caracter torențial, prognozate.
Se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează :
- COTA DE INUNDAȚIE:  Prut la s.h.  Şiviţa (435+7) – jud. GL;
- COTA DE ATENȚIE:  Prut – Oancea (440+80) – jud.GL.
Intră în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 21.07.2020.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi