Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului,  unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.11.2022 ora 07.00 – 22.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice Tur, Lăpuș, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, bazinul mijlociu și inferior al Someșului și cursul inferior al Izei, unde vor fi în scădere și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri mai însemnate de niveluri și debite, cu atingerea și depășirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din Banat și Crișana, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute și pe fondul unor niveluri ridicate generate de precipitațiile înregistrate în zilele anterioare.
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crișul Alb – Vața de Jos (350+50)-jud.HD, Bega – Făget (220+10)-jud.TM, Gladna – Firdea (110+20)–jud.TM, Hăuzeasca – Firdea (180+40)-jud.TM, Bistra – Obreja (85+5)-jud.CS și Tău – Soceni (60)-jud.CS.
În interval se va situa în jurul COTEI DE INUNDAȚIE râul Gladna la stația hidrometrică Firdea (160)-jud.TM.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 76 din 21.11.2022.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri