Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.02.2021 ora 07.00 – 28.02.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, cursul Siretului, bazinele superioare şi mijlocii ale Mureşului şi Oltului, cursurile superioare ale Vedei, Argeşului, Ialomiței, Buzăului, Prutului şi pe afluenții acestuia din bazinul superior, unde vor fi în creştere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Pe cursul inferior al Mureşului debitele vor fi în uşoară scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite şi pe alte râuri din zona montană din nordul şi centrul țării, datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din statul de zăpadă şi propagării.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare şi pot determina, în evoluţia lor, variaţii de niveluri și debite pe unele sectoare de râu. 
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domăneşti (400+15)-jud.SM şi Berveni (490+3)-jud.SM, toate pe sectoare îndiguite.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.01.2021 ora 07.00 – 23.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnave, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, bazinele mijlocii și inferioare ale Mureșului, Arieșului și Timișului și în general staționare pe celelalte râuri.
Datorită nivelurilor ridicate înregistrate pe unele râuri mici din nord-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra creșteri mai însemnate de niveluri și debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, în special pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Tur.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.6 din 22.01.2021.


Noutăți Noutăți