Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului,  unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.11.2022 ora 07.00 – 23.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursul Siretului, cursul superior și mijlociu al Oltului, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Alb, Mureșului, Târnavelor, Begăi, Timișului, Jiului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Putnei, Trotușului, Bistriței, Sucevei, Bârladului, Prutului, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Arieșului, Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei unde vor fi în creștere datorită propagării, iar pe râurile din bazinul Vedea și cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare. 
Sunt posibile creșteri mai însemnate de niveluri și debite, cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE pe cursurile mijlocii ale Crișului Alb și Begăi datorită propagării viiturilor formate anterior în bazinele hidrografice ale acestor râuri.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri