Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.09.2020 ora 07.00 – 20.09.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul superior și mijlociu al Someșului și cursul inferior al Mureșului, unde vor fi în creștere prin propagare. Pe cursul inferior al Someșului, debitele vor fi în ușoară scădere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.07.2020 ora 07.00 – 24.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Ialomița, Argeș, bazinul superior și mijlociu al Oltului și numai prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Negru, Crișului Alb, Mureșului și cursurile inferioare ale Arieșului, Begăi și Cernei.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, pe afluenții Prutului și cele din Dobrogea debitele vor fi în general staționare, iar pe celelalte râuri vor fi în scădere. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din jumătatea de est a țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată cu caracter torențial, prognozate.
Se va menţine peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează : la s.h. Oancea (440+60) – jud.GL şi la Şiviţa (360+70) – jud. GL.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi