Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului,  unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.11.2022 ora 07.00 – 24.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele: Argeș, Ialomița, cursul superior al Oltului, cursurile inferioare ale afluenților de dreapta ai Siretului, cursul mijlociu și inferior al Prutului, pe râurile din Dobrogea și doar prin propagare pe cursul inferior al Mureșului, iar pe celelalte râuri, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debitele pe unele râuri mici din zona montană și din vestul și estul țării datorită precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri