Avertizări
Situația și prognoza hidrologică
Legături Utile
Ministerul Apelor și Pădurilor
Administrația Națională "Apele Române"
United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization
World Meteorological Organization
International Association of Hydrogeologists
International Association of Hydrological Sciences
Central and Eastern European Network of Basin Organization
International Network of Basin Organizations
Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului, unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 24.11.2022 ora 07.00 – 25.11.2022 ora 07.00
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursul inferior al Mureșului și cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, Bârladului, Prutului și Jijiei, unde vor fi în creștere ca urmare a propagării
Sunt posibile creșteri de niveluri și debitele pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, mai ales pe cele din nordul, nord-estul, centrul și sud-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.