Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.01.2021 ora 07.00 – 22.01.2021 ora 07.00

 
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeş, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării. Pe râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Crișuri, cursul Someșului și cursul mijlociu și inferior al Mureșului debitele vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în diminuare și restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.12.2020 ora 07.00 – 26.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din bazinul Vedea, cursurile mijlocii şi inferioare ale: Jiului, Argeşului, Ialomiței, cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi bazinul inferior al Oltului, unde vor fi relativ staționare. 
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele hidrografice ale Bistriței și Moldovei, se vor menține fără modificări importante.
Se vor intensifica curgerile de năboi pe unele râuri mici din nordul țării şi din zonele de munte.
Creșteri mai importante de niveluri și debite, se pot produce pe unele râuri mici din sud-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prognozate, mai importante cantitativ și propagării.


Noutăți Noutăți