Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 06.01.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Lăpuș și unii afluenți mici ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului,  unde vor fi în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna, debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile creșteri însemnate de niveluri și debite, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nord – vestul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în general în uşoară scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Siretului, Moldovei și cursurile inferioare ale Crasnei și Moraviței unde vor fi în creștere ca urmare a propagării.
Pe râurile din bazinul Prutului și pe râurile din Dobrogea debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debitele pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, mai ales pe cele din nord-estul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ, a propagării și cedării apei din stratul de zăpadă.
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Domăneşti (400+2)-jud. SM, Crasna – Berveni (490+15) – jud. SM şi Moravița – Moravița (250+8)-jud. TM.