Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 19.09.2020 ora 07.00 – 20.09.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul superior și mijlociu al Someșului și cursul inferior al Mureșului, unde vor fi în creștere prin propagare. Pe cursul inferior al Someșului, debitele vor fi în ușoară scădere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.07.2020 ora 07.00 – 28.07.2020 ora 07.00

 

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice:Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, afluenții Prutului și cele din Dobrogea unde vor fi staționare și cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului și Jiului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din centrul, sudul și estul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.
Se va menţine peste COTA DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează : la s.h. Oancea (440+15) – jud.GL şi la Şiviţa (360+63) – jud. GL.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi