Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.01.2022 ora 07.00 – 25.01.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în ușoară scădere, exceptând râurile din sudul și estul țării unde vor fi staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe majoritatea râurilor, se vor menține fără modificări importante în prima parte a intervalului pe râurile din sudul țării și vor fi în ușoară intensificare pe cele din nordul și centrul țării, iar în partea a doua a intervalului vor fi în intensificare și extindere, predominând podurile de gheață pe râurile mici din nordul țării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.10.2021 ora 07.00 – 21.10.2021 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din sudul țării datorită precipitațiilor prognozate și propagării, staționare pe cele din est și în general în scădere pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din sudul țării unde vor fi în scădere.
În prima zi a intervalului, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşirea  COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri mici din Oltenia și Muntenia datorită precipitațiilor însemnate cantitativ prognozate și propagării.
Va fi în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ  nr. 99 din 14.10.2021.