Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.01.2023 ora 07.00 – 12.01.2023 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând în prima parte a intervalului cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul țării unde vor fi în scădere. 
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 02.12.2022 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare pe râurile din sudul și sud-estul țării, în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul și nordul țării și în scădere pe celelalte râuri.
Pe unele râuri mici din nordul țării este posibilă apariția formațiunilor incipiente de gheață (ace de agheață și gheață la maluri).
În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele vor fi în general staționare, fiind posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din sudul țării și din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor slab cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri