Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.01.2023 ora 07.00 – 12.01.2023 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând în prima parte a intervalului cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul țării unde vor fi în scădere. 
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.11.2022 ora 07.00 – 06.12.2022 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în uşoară scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, Prut și cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
În partea a doua, debitele vor fi relativ staționare.
Pe toată durata intervalului, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, cu probabilitate mai mare, pe unele râuri din jumătatea de sud a țării, unde vor fi în creștere ușoară ca urmare a precipitațiilor, slabe cantitativ, prognozate.
În prima jumătate a intervalului de prognoză, este posibilă apariția formațiunilor incipiente de gheață (ace de gheață, gheață la maluri) pe unele râuri mici, mai ales pe cele din nordul țării.

Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH - cu cat este depasita CA sau CI,
                  G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri