Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 18.11.2022 ora 07.00

Situația hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 17.11.2022 ora 07.00 – 18.11.2022 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Bârzava, Moravița, Nera, bazinul superior al Oltului, bazinele superioare și mijlocii ale Timișului și afluenților de dreapta ai Siretului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30 – 90% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râul Someșul Mic și pe unele râuri din bazinele superioare ale Turului, Crasnei, Barcăului, Someșului Mic și Arieșului și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Motru, Lotru, Olteț, Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad şi Jijia, unii afluenţi ai Argeşului superior și mijlociu şi unele râuri din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE  
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 17 – 18.11.2022 a fost staționar, având valoarea de 2500 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Zimnicea și în creștere pe sectorul Giurgiu – Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 18.11.2022 ora 07.00 – 19.11.2022 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței, bazinele superioare și mijlocii ale Oltului și afluenților de dreapta ai Siretului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din Banat și Crișana, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi staționar (2500 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Oltenița și în creștere pe sectorul Călărași – Tulcea.