Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 23.11.2022 ora 07.00

Situația hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 22.11.2022 ora 07.00 – 23.11.2022 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în scădere, exceptând cursul Siretului, cursul superior și mijlociu al Oltului, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Alb, Mureșului, Târnavelor, Begăi, Timișului, Jiului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Putnei, Trotușului, Bistriței, Sucevei, Bârladului, Prutului, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Arieșului, Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei unde au fost în creștere datorită propagării, iar pe râurile din bazinul Vedea și pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare. 
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30 – 90% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare)  pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Ialomița, bazinele superioare și mijlocii ale Jiului, Oltului, Argeșului și Buzăului.
Se sitează peste COTA DE ATENȚIE râul Moravița la staţia hidrometrică Moravița (250+30) – jud. TM.
 
b) DUNĂRE  
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 22 - 23.11.2022 a fost în creştere, având valoarea de 4200 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele au fost în creștere pe sectoarele Gruia – Giurgiu și Brăila – Galați și relativ staționare pe sectoarele Oltenița – Vadu Oii și Isaccea – Tulcea. 
 
Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 23.11.2022 ora 07.00 – 24.11.2022 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea și cele din Dobrogea unde vor fi staționare, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului și Siretului, cursurile inferioare ale Someșului, Crișului Alb, Begăi, Timișului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Putnei, Trotușului, Moldovei și Sucevei unde vor fi în creștere datorită propagării.
Sunt posibile creșteri ușoare de debite, izolate, pe unele râuri mici din estul, vestul și nord – vestul țării datorită precipitațiilor, slab cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în creștere (5000 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în creștere, exceptând sectorul Cernavodă – Brăila unde vor fi, relativ staționare.