Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.12.2020 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
26.12.2020 ora 07.00 – 27.12.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Arieș, Târnave, Suceava, Moldova, Bistrița, bazinul superior al Mureșului, bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinul Bârlad, pe afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei s-au menținut fără modificări importante.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile: Vişeu, Iza, Tur, Someș, Crișul Repede, Crișul Negru, Arieș, Siret (exceptând Bârladul și Rm. Sărat), bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Mureșului și Jiului,  pe cursurile superioare ale Argeșului și Ialomiței și pe cele din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Rm. Sărat și Bârlad. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 26 – 27.12.2020 a fost în scădere, având valoarea de 3300 m3/s, sub media multianuală a lunii decembrie (5200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere. 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
27.12.2020 ora 07.00 – 28.12.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creştere datorită precipitațiilor în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Argeș, Vedea, Ialomița, Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuș, iar pe cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului, creșterile se vor datora numai propagării.
Pe râurile din bazinul Bârlad, pe afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelate râuri vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar (3300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere la Gruia şi în scădere pe sectorul Calafat – Tulcea.

Noutăți Noutăți